تاریخچه صنعت سیمان
سیمان به مفهوم امروزی برای نخستین باربوسیله پارکر انگلیسی در سال 1796بکارگرفته شد.واژه سیمان در زبان های آلمانی ، انگلیسی و فرانسه به کلیه موادی که خاصیت چسبندگی داشته باشند اطلاق میگردد.
اينكه از چه تاريخي مصرف سيمان در ايران باب شده است چندان مشخص نيست ولي آنچه كه مسلم است ورود سيمان به ايران توسط بيگانگان بوده است كه از آن براي ساختن بناهايي نظير كليساها و سفارتخانهها و تاسيسات بندري استفاده شده است.
با شروع قرن 14 هجري شمسي سرعت گسترش كارهاي زيربنايي، همزمان با تحولات صنعتي جهاني آنچنان گسترده است كه كيفيت و كميت محصولات سنتي ساختماني جوابگوي نيازها نبوده است و خصوصاً با شروع احداث راهآهن سراسري ضرورت استفاده از سيمان جهت ساختمان پلها و تونلها و ايستگاهها كاملاً محسوستر گشت.
از آنجايي كه سيمان كالايي ارزان قيمت و سنگين وزن است و مصرف آن وقتي مقرون به صرفه است كه محل توليد و مصرف، حتيالامكان نزديك به يكديگر باشند، لذا پس از مدتي كه سيمان وارد ميشد تصميم بر اين شد كه با توجه به وفور مواد اوليه سيمان در ايران، اقدام به تاسيس يك كارخانه 100 تني (روزانه) سيمان بشود. در سال 1310 اين تصميم شروع به عمل شده و مطالعات اوليه زمينشناسي منجر به انتخاب محلي واقع در 7 كيلومتري جنوب تهران آن زمان و در كنار كوه بيبيشهربانو گرديد. كار احداث اين واحد با سرمايه 8 ميليون ريالي در بهمنماه 1312 به پايان رسيده و بلافاصله بهرهبرداري از آن آغاز گرديد.
با گذشت زمان و فزوني تقاضا براي اين محصول، نياز به كارخانههاي ديگر معلوم و آشكار شد. لذا در تاريخ 1314 كارخانه ديگري با ظرفيت روزانه 200 تن خريداري و در سال 1315 در جوار كارخانه قبلي عمليات ساختماني آن شروع و در سال 1316 بهرهبرداري از واحد دوم آغاز شد. شايد لزومي به گفتن ندارد كه ركن اصلي هر بنايي سيمان و خواص معجزهآساي آن ميباشد و هيچ سازه و بنايي بدون وجود سيمان قابل تصور هم نيست.