آزمایشگاه میکروسکوپی:
روش میکروسکوپی یک روش کارآمد در دنیا جهت مشاهده ی اثرات شرایط تولید و مواد اولیه بر کیفیت کلینکر می باشد. مطالعات میکروسکوپی اطلاعاتی در خصوص یکنواختی خوراک کوره و شرایط پخت و خنک شدن کلینکر در گریت ارائه می دهد که تاثیر بسزایی در کنترل به موقع سیستم پخت و در نتیجه حفظ کیفیت دارد . این آزمایشگاه مجهز به یک دستگاه میکروسکوپ نوری ،انعکاسی Leitz آلمان می باشد که در حال حاضر از تکنیک نوری آن استفاده می شود در این تکنیک با استفاده از دستگاه دیسکو پلان و پولیش مقطع نازکی از کلینکر تهیه شده که درصد های فاز آلیت وبلیت ،سایز این فاز ها ، رنگ بلیت و بیرفرژانس آلیت مورد بررسی قرار می گیرد.